maanantai 15. huhtikuuta 2013

Äänisäde-ehdokas: Tuuli Kyttälä: Straight

Esityksen äänisuunnittelu on poikkeuksellisen orgaaninen ja kokonaisvaltainen teos, jossa musiikin ja äänen raja tuntuu vanhanaikaiselta hapatukselta. Äänen avulla läpisävelletty teos luo alati muuttuvia tunnelmia, tiloja, rytmejä ja on kaikin tavoin keskeistä teoksessa niin sisältönsä kuin muotonsa puolesta.

Lisätietoja esityksestä Zodiakin sivuilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuuli Kyttälän äänisuunnittelussa, johon sisältyy säveltämistä, yhdistyy kuunnelmallisuus ja perinteinen tanssiteoksen äänisuunnittelu.

Kuunnelmalliset elementit kuvittavat teosta tavalla, joka on pelkästään idearikas ja syventävä vailla päälleliimaamista tai saman asian moninkertaisesti kertomista.

Myös se, että Kyttälä ylipäätään tekee niin, on virkistävää, ilahduttavaa ja määrittelee teosta itseään; lähentää sitä katsojalle.

Tuuli Kyttälän sävellykset teokseen osoittavat tyylitajua ja hyvää ymmärrystä koreografian tähtäimestä, Kyttälä luo teokseen tyyliä äänisuunnittelullaan.

Säde-raati kirjoitti...

Mielestäni äänisuunnittelu muodostaa tässä tapauksessa teoksen pohjan. Se on kehittyvä ja laadukas esityksestä erilläänkin, mutta teoksen osana vieläkin kiinnostavampi. Tässä harva onnistuu.